Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، چند ماه قبل بود که دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) اعلام کرد سریلانکا در خطر سقوط به یک بحران انسانی تمام عیار قرار دارد چرا که اقتصاد این کشور بزرگترین شوک خود را در دهه های اخیر متحمل شده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل جمعیت 22 میلیون نفری سریلانکا با کمبود شدید سوخت، دارو و سایر اقلام ضروری و همچنین تورم بی سابقه و کاهش ارزش پول این کشور مواجه است و از جدی ترین نابسامانی مالی خود در هفت دهه اخیر رنج می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طی چند ماه گذشته بعد از تعمق بحران اقتصادی و قطعی برق بیش از 10 ساعت در روز در مناطق مختلف سریلانکا مردم این کشور دست به اعتراضات عمومی زدند و اطراف کاخ نخست وزیری جمع شدند. این اعتراضات به شکل رسمی از اواسط ماه مه آغاز شد.
این اعتراضات به مرور گسترش یافت و طی 3 روز گذشته به اوج خود رسید؛ جایی که خیابان‌های پایتخت سریلانکا شاهد درگیری‌‌های خشونت‌آمیز میان مردم و نیروهای پلیس بود که تاکنون نزدیک به 10 کشته و بیش از 250 زخمی داشته است. در جریان همین اعتراضات صدها هزار شهروند سریلانکایی که اغلب از جوانان این کشور بودند به کاخ ریاست‌جمهوری هجوم آورده و آن را اشغال کردند.
در پی این اتفاقات گوتابایا راجاپاکسه، رئیس جمهور سریلانکا کمی پیش از اینکه معترضان منزلش را محاصره کنند، از منزلش بیرون آورده شد. رئیس پارلمان سریلانکا گزارش داد که  رئیس جمهور  در ۱۳ ژوئیه(۲۲ تیر) استعفا خواهد داد.
از طرف دیگر سخنگوی نخست وزیر سریلانکا اعلام کرد که رانیل ویکرمسینگه، نخست وزیر این کشور به رهبران احزاب اعلام کرده زمانی که تمامی طرف‌ها در مورد تشکیل دولت جدید به توافق برسند، وی استعفا خواهد داد.
اما درباره عوامل این اعتراضات گسترده همانطور که گفته شد سریلانکا در شرایط معیشتی بسیار وخیمی به سر می‌برد و دولت آن قادر به پرداخت اقساط بدهی خارجی 51 میلیارددلاری خود نیست و نمی‌تواند نیازهای مردم به غذا و دارو و سوخت را تامین کند. درحال حاضر برق این کشور به دلیل کمبود گازوئیل اغلب قطع است و قفسه داروخانه‌ها نیز خالی می‌باشد. بیش از 75 رصد مردم سریلانکا در روز تنها یک وعده غذایی مصرف می‌کنند.
در این بین آمریکا تلاش دارد روسیه را متهم به تعمیق بحران سریلانکا کند. در این زمینه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده گفته است کمبود غلات مهم ترین عامل انفجار اجتماعی در سریلانکا به شمار می‌رود و مسکو صادرات گندم اوکراین را تحریم کرده است. این درحالی است که ناآرامی‌های سریلانکا ماه‌ها قبل از بحران اوکراین آغاز شد و بیشترین واردات غلات سریلانکا از هند است.
از طرف دیگر گردشگری که عامل عمده محرک اقتصادی در سریلانکاست بعد از حملات تروریستی سال 2019 به شکل قابل توجهی دچار رکود شده و هم زمان با افزایش تورم، ارزش پول ملی این کشور نیز بیش از 80 درصد سقوط کرده است.
اما کارشناسان امور خاورمیانه معتقدند برخی کشورهای منطقه نیز چنین شرایطی را تجربه می‌کنند به ویژه در زمینه بحران برق و سوخت و تامین کالاهای اساسی. ناظران به کشوری همچون لبنان اشاره می‌کنند که در سایه نفوذ و مداخلات طرف‌های خارجی از جمله آمریکا و فرانسه و عربستان حتی قادر به تشکیل دولت نیز نیست. از طرف دیگر لبنانی‌ها از ترس محور آمریکایی نمی‌توانند پیشنهادات شرق و چین و روسیه برای سرمایه‌گذاری به ویژه در زمینه برق را بپذیرند.
درحال حاضر مقامات لبنانی منتظر اجرای وعده‌های آمریکا در واردات گاز و برق از اردن و مصر هستند تا حداکثر بتوانند تولید برق برای شهروندان لبنانی را به 10 ساعت در روز برسانند. آن هم درحالی که هیچ یک از وعده‌های آمریکا در این زمینه اجرا نشده و مقامات آمریکایی به این بهانه که گاز و برق مصر و اردن برای ورود به لبنان باید از خاک سوریه عبور کند معافیت‌های لازم را اعطا نمی‌کنند و این پروژه همچنان معلق است.
از طرف دیگر درحالی که لبنان می‌تواند با استخراج نفت و گاز از منطقه آبی خود بخش عمده‌ای از چالش‌های اقتصادی را حل و برق مورد نیاز خود را تامین کند، اما مانع‌تراشی‌های آمریکا و اسرائیل در حل پرونده مناقشه مرز دریایی بین فلسطین اشغالی و لبنان موجب شده تا این کشور همچنان از ثروت‌های خود محروم بماند، آن هم درحالی که رژیم صهیونیستی از دهه گذشته همواره اقدام به حفاری و اکتشاف در منطقه مورد مناقشه کرده است.
بر همین اساس ناظران امور منطقه ابراز نگرانی می‌کنند که وقایعی مشابه اعتراضات سریلانکا در جنوب آسیا، در کشورهای غرب این قاره همچون لبنان نیز تکرار شود. به ویژه در شرایطی که سریال بن‌بست‌های سیاسی این کشور نیز ادامه دارد و مردم نمی‌توانند پیامدهای آن را تحمل کنند. این مسئله مستلزم هوشیاری مقامات مربوطه است تا قبل از  اجرای سناریوهای خطرناک در اندیشه راهکاری جهت اقدام برای رسیدگی به بحران‌ها باشند که اولین گام در این زمینه رهایی از مداخلات و دیکته‌های خارجی است.

منبع: الف

کلیدواژه: طرف دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۵۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار هتک حرمت قرآن توسط زن سوئدی

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی سوئد، پلیس سوئد برای تجمع قرآن‌سوزی در یکی از شهر‌های جنوبی این کشور که روز گذشته در مالمو برگزار شد مجوز صادر کرد.

تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که همراه با این زن که یک صلیب در دست دارد، مردی که پرچم رژیم صهیونیستی را بر دوش خود انداخته، در کنار این زن ایستاده است.

طبق گزارش‌ها، این فرد موهن، همان زنی است که هفته گذشته و در نزدیکی استکهلم به قرآن کریم اهانت کرده بود.

در ویدئوی منتشر شده، نشان داده می‌شود که این زن با حافظت کامل پلیس سوئد دست به این اقدام موهن می‌زند و مسلمانان نیز در حالی که پرچم فلسطین به دست دارند، علیه آن شعار می‌دهند و از مقدسات اسلامی دفاع می‌کنند.

برگزاری تجمعاتی از این دست در سوئد که در آن به کتاب خداوند توهین می‌شود، انتقادات مسلمانان سراسر جهان را برانگیخته و روابط استکهلم با کشور‌های اسلامی را تیره کرده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • خلیفه ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • تکرار هتک حرمت قرآن توسط زن سوئدی
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد